Skip to content


WAYMISH

Acum ceva timp am participat la un curs si acolo am vizionat un filmulet cu titlul de mai sus.  Numele vine din limba engleza: Why Are You Making It So Hard to give you my money? (De ce faceti plata atat de dificila?). Nu a trecut nici o saptamana si am 3 exemple de companii care nu vor sa fie platite si vor neaparat sa mergem la concurenta:

1.  Skype este furnizorul de convorbiri via Internet (VoIP) cel mai cunoscut. Ofera atat convorbiri intre 2 calculatoare (PC2PC) care sunt gratuite cat si de la calculator la telefon (PC2Phone) care au un cost dar care este mult mai mic decat prin telefonia clasica in cazul convorbirilor internationale. Pentru ca sa folosesti serviciul al doilea trebuie sa-ti alimentezi contul. Sunt cateva metode, dar cea mai rapida pare a fi prin card bancar. Spun pare pentru ca atunci cand incerci sa faci plata te trimite la MoneyBookers care iti refuza plata daca ai card din Romania si te pun sa faci tranzactia prin ordin de plata sau WesternUnion care dureaza cateva zile. De ce in alte tari poti sa faci tranzactia prin PayPal si la noi nu? De ce nu sunt acceptate cardurile din Romania? Este un mister. Ce am facut eu probabil ca fac si alti potentiali clienti. Am mers la un chisc de ziare si am luat o cartela pentru convorbiri internationale si mi-am rezolvat problema. E drept ca m-a costat mai mult decat m-ar fi costat pe Skype convorbirea, dar nu amplatit comisioane bancare de 20 EUR pentru 10 EUR transferati si am avut cartela imediat. De ce nu vreti banii mei? De ce m-ati fortat sa merg la concurenta? Eram si raman clientul Skype pentru serviciile gratuite dar puteam sa fiu si pentru cele platite dar ei nu au vrut sa accepte banii mei.

2.Domeniile de internet se cumpara sau se inchiriaza. Astfel pentru a folosi domeniul www.reclamagiu.ro a fost nevoie sa inregistrez domeniul la organizatia care tine registrul de domenii web .ro. Din 10 Decembrie registrul european (cel care tine evidenta domeniilor cu extensia .eu) permite inscrierea numelui de site-uri ce contin diacritice. Adica as putea inregistra reclamații.eu. M-am adresat firmei prin care am facut inregistrarea altor domenii si in formularul de pe site mi-a dat eroare pentru ca ț nu este un caracter acceptat de formular. Am scris o reclamatie si primul raspuns a fost ca nu se pot inregistra domenii cu diacritice dupa care au revenit si au spus ca se pot dar la ei nu se pot inca. Or sa ma anunte cand. Asa ca am plecat in alta parte si am inregistrat vreo 15 domenii (echivalent a aprox. 300 EUR). De ce nu au vrut banii mei?

3. Un serviciu de gazduire web este cel care gazduieste site-urile cum ar fi acesta pe care-l vedeti acum. Practic se inchiriaza un spatiu pe un server de internet si se stocheaza paginile site-ului. Asa cum ati vazut mai sus am inregistrat mai multe domenii cu diacritice si acum cautam un server unde sa fie gazduite paginile acelor site-uri. Merg la furnizorul care face acest lucru pentru ale site-uri pe care le detin si cand introduc in formularul pentru gazduire domeniul (cu diacritice) primesc acelasi mesaj de eroare (caractere nepermise). Ce sa fac? Merg iarasi la o firma din afara tarii care se misca mai repede si care ma lasa sa folosesc diacritice cand firmele din Romania, care ar trebui sa fie direct interesate nu ma lasa? Nici voi nu vreti banii mei (vorbim de aprox 200 EUR de data asta)?

Sunt sigur ca si voi aveti cateva exemple de situatii in care diferite firme sau institutii in loc sa va serveasca si sa le platiti serviciile parca intentionat va pun cat mai multe piedici in achizitia acestora. Scrieti experientele voastre mai jos.

Posted in Uncategorized.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Doru says

  hahaha

  deci tu stai bine, vorbesti din perspectiva unuia care incearca sa cheltuie cu ei. 🙂

  uite povestea mea, recent am facut un site VreauSiteGratis.com, pe scurt fac siteuri gratis cu conditia ca oamenii sa isi tina siteul la mine, eu castig din gazduire (oricum am cel mai mic pret din Romania pentru ce ofer).

  gata cu reclama proprie, revenind la idee.

  Am incercat sa implementez plata cu cardul prin paypal. Imi cumpar un shopping cart pe care dau $30 care era facut pentru paypal.
  Si cand instalez vad ca nu merge. Ma crizez tot, ii trimit aluia de la care am cumparat mail, nici el nu stia de ce, trimit mail la paypal si imi zic ca NU ACCEPTA PLATA CU CARDUL pentru ROMANIA.

  Tu macar nu le-ai dat bani. Paypal m-a refuzat si m-a facut sa pierd $30. Si doar daca implementam plata cu cardul pe site isi lua si Paypal comision la fiecare tranzactie. 🙁

  N-ai cu cine mai, n-ai cu cine 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.