Un reclamagiu se plange ca a fost inselat de catre firma Tunisiana Travel. Pana aici nimic nou sub soare. Mecanismul este insa ingenios. Firma Tunisiana Travel face reclama la sejururi in… ati ghicit, in Tunisia. Incaseaza banii pentru sejur dupa care cu ceva timp inainte de plecare isi anunta clientii ca sejurul se anuleaza si bineinteles ca uita sa returneze banii. Si uite asa o firma de apartament inseala mai multi turisti carora nu le mai returneaza banii.
Ce puteti sa faceti ca sa nu patiti ca relamagiul nostru:
1. Asigurati-vă ca firma este inregistrata cu acte in regula. Pentru aceasta puteti intra pe site-ul Ministerului de Finante si cautati compania dupa nume si judet. Daca nu o gasiti cel mai probabil este o teapa. Daca o gasiti uitati-va la raportarile financiare. Daca are pierderi mari in anii anteriori sau daca este abia infintată riscul ca sa fie o teapa este destul de mare. Daca are datorii mari exista risc mare de a fi inselati pentru ca odata platiti banii catre societate va va fi foarte greu sa ii recuperati (probabil ca exista si alti creditori care incearca sa recupereze acesti bani de la aceasta companie)
2. Daca firma a trecut testul de mai sus atunci incercati sa aflati detalii de la persoane care au mai fost intr-o excursie cu aceasta firma. Faceti o cautare pe reclamagiu.ro, pe bloguri sau forumuri si vedeti parerea turistilor ce au fost deja plecati cu aceasta companie. Daca gasiti multe reclamatii sau opinii nu tocmai placute poate e mai bine sa incercati la o alta agentie.
3. Incercati sa platiti banii in doua transe: un avans cand faceti rezervarea si restul cu foarte putin timp inainte de plecare. Astfel va limitati pierderile (pierdeti numai avansul daca patiti ca si in cazul de mai sus).
Ce puteti face in cazul in care deja ati fost inselat:
1.Completati o reclamatie pe reclamagiu.ro . In acest fel alte persoane vor fi avertizate asupra companiei ce face acest tip de inselaciuni.
2. Va adresati OPC-ului si completati o reclamatie. In cazul in care acestia constata validitatea reclamatiei vor putea actiona in instanta firma pentru recuperarea prejudiciului.
3. In cazul in care nu ati recuperat banii dati va puteti adresa unei companii de recuperare de creante. Acestea pot fie sa cumpere datoria de la dumneavoastra platindu-vă o parte din suma pierduta, fie contra unui comision sa recupereze banii platiti de la compania in cauza.
4, Ultima modalitate de recuperare este sa va adresati instantei. Din pacate aceasta este varianta cea mai costisitoare si dureaza destul de mult timp.
Ati fost victima unei inselaciuni? Reclamati aici sau scrieti un comentariu despre cum ati reusit sa va recuperati banii.